Valgau, ką noriu ir lieknėju. Džiugūs blynai

Galiu atskleisti paslaptį – labai mėgstu bulvinius blynus. Ne pats sveikiausias pasirinkimas, ar ne? Galiu atskleisti dar vieną paslaptį – išradau blynus, kurie primena bulvinius, tačiau yra kur kas sveikesni, ne tokie riebūs, žodžiu, geriečiai.

Apskritai, tai yra skaniausi blynai, kokius kada teko iškepti. Nemeluoju. Nors, aišku, tai yra skonio reikalas. Valgau tokius blynus su varškės padažu: sumaišau liesą varškę su šiek tiek kefyro ir įdedu norimų prieskonių.

Kuo tie blynai tokie geri? Juose yra bulvė, bet ji neutralizuota. Įmaišyta cukinijos, kuri atskiedžia bulvines kalorijas. Ir kepta orkaitėje. Na, ir kvepia fantastiškai.

DSC_0264

Jauna cukinija

Dvi nedidelės morkos

Didelė bulvė

Kiaušinis

50 g. tarkuoto Džiugo sūrio

30 g. miltų

Šaukštas aliejaus

Druska, pipirai

Cukinija sutarkavau stambia tarka, apibarsčiau druska ir palikau pastovėti. Vėliau iš tarkuotos cukinijos nuspaudžiau nereikalingą vandenį. Smulkesne tarka sutarkavau bulvę ir morkas. Na o tada viską sumaišiau: visų daržovių tarkius, kiaušinį, sūrį, miltus, vos vos pipirų. Išklojau skardą kepimo popieriumi, jį patepiau šaukštu aliejaus. Ant skardos suformavau blynelius ir įkišau į 180 laipsnių orkaitę 30-35 min. Kepiau, kol vos apskrudo. Ir viskas – paprasčiau nebūna. Ir jokio stovėjimo prie riebaluotos keptuvės.

Kepsiu ir Užgavėnėms. Juolab, kad dviejose sočiose porcijose yra tiek kalorijų:

cukinijos blynai

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s