Valgau ir lieknėju. Paprasčiausi pasaulyje varškėčiai

Dievinu varškę. Aš tikra pienavalgė. Jei reikėtų išsirinkti kažkokią grupę produktų ir valgyti vien juos, aš valgyčiau visus pieno produktus. Pienas, jogurtas, kefyras, įvairūs sūriai bei varškė visokiausiame pavidale yra tai, be ko sunkiai išgyvenu dieną.

Apie pieną kai kas šneka negražiai. Sako, kad suaugusiam žmogui tai nėra reikalingas produktas. Bet aš sakau – apie pieną gražiai arba nieko. Iš ties manau, kad neturint kažkokių sveikatos problemų, toleruojant laktozę, pienas nedaro jokios žalos. O jei ir daro – tai ir kvėpuot dabar žalinga.

Pieno produktai gali pasigirti baltymingumu, tai ir kalcio šaltinis. Daugumą jų neriebūs, na, išskyrus visokius sūrius.  Varškė puikus maistas po sporto, o tinka ji su viskuo, ką tik galima sugalvoti. Žiauriai skanu varškė su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkėliais! Arba varškės apkepas. Arba varškės pyragas. Arba tiesiog pertrinta su medum ar uogiene. Ar ant kugelio. Žodžiu, belenkur ir belenkada.

Varškę labai vertinu ir dėl to, kad iš jos galima stulbinamai greitai pasiruošti kąžką įmetamo į skrandį. Šiandien noriu pristatyti savo paprastuosius varškėčius orkaitėje. Net sarmata rašyti receptą, nes jo tiesiog nėra. Sumeti, sumaišai ir kepi. Na bet kalorijas suskaičiuosiu.

Varškėčiai sūrūs, bet galima lygiai taip pat kepti ir saldų variantą, dėti bananą, medaus ar uogų. Mėgstu ir sūriai, ir saldžiai, bet šįkart patraukė antrasis variantas. Valgau tokius varškėčiaus su graikišku jogurtu, daržovėm. Tinka ir lašiša.

IMG_20150923_210128

Taigi.

300 g. liesos varškės (naudoju tą sausesnę, ne presuotą pakeliais)

2 vidutiniai kiaušiniai

50 g. visadalių miltų

Geras žiūpsnis kmynų

Nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių

Druska.

Kaip jau minėjau, belieka viską gerai pertrinti ir suformuoti varškėčius, dėti į skardą ištiestą kepimo popieriumi arba pašlakstytą aliejumi. Šauti orkaitėn, kuri jau laukia įkaitinta iki 175 laipsnių. Ir kepti, kaip visada, kol iškeps ir parus. Miltų kiekis gali kiek kisti, priklausomai nuo varškės šlapumo, kiaušinių didumo, bet man tokia proporcija tiko. Miltus galima keisti avižiniais dribsniais, juos galima ir permalti. Galima pakeisti ir manais. Tai tiek. O kalorijų nedaug. Gavau vidutinius 9 varškėčius.

varškečiia

P.S. Ar galiu būt kmynomanė? Dievinu kmynus visuose patiekaluose.

Do Your Work!

P.P.S.  draugaukime Facebook‘e: https://www.facebook.com/bukturbo

2 mintys apie “Valgau ir lieknėju. Paprasčiausi pasaulyje varškėčiai

Parašykite komentarą