Oh tos jūrų bjaurybės. Kad ir nelabai išvaizdžios, bet labai skanios. Kai tik parduotuvėse randu akciją krevetėms, jas skubiai kraunu į pirkinių krepšį ir kaip didžiausią lobį nešu namo. Metu į šaldymo kamerą, bet ten jos paprastai neužsiguli ir greitai pranyksta.
Nežinau, kada man čia jos tapo skanios, nes vaikystėje negalėjau net žiūrėti į tą pusę. Bet dabar negaliu atsispirti. Jos man tinka salotose, ypač prie makaronų, ryžių. Bjaurybės ne tik skanios, bet ir labai, labai vertingos – šitiek baltymų! Visų sportininkų svajonė.
Nedaugiažodžiauju ir iš karto pristatau savo šiandienos pietus. Makaronai su krevetėmis. Kadangi nuoširdžiai tikiu, kad makaronus visi išvirti moka, tad trumpai supažindinsiu, kaip ruošiau krevetes.
200 g. Krevečių (didelės būtų idealu, bet… )
Geras šaukštas medaus
Šaukštas sojos padažo
Gabalėlis šviežio imbiero, gabalėlis česnako.
Ir viskas. Susmulkinau česnaką su imbieru ir sumaišiau kartu su skystu medumi, sojos padažu. Sumečiau į keptuvę pusiau atšilusias krevetes, palaukiau kol nugaruos vanduo ir užpyliau paruoštu padažu. Pakepiau, kol krevetės karamelizavosi. Tiek. Sumaišiau su makaronais ir dar įmečiau vieną kitą vyšninį pomidoriuka bei žiupsnį laiškinio česnako. Tokio krevečių kiekio pakako pagardinti dviems porcijoms makaronų.
Do Your Work!
P.S. draugaukime Facebook‘e: https://www.facebook.com/bukturbo