Valgau, ką noriu ir lieknėju. Bananų duona be blogiečių

Kas tokie tie blogiečiai? Blogiečių galima sutikti visur ir įvairių. Blogiečius rodo filmuose, juos galima sutikti realiam gyvenime, taip pat jų būna ir kepiniuose. Visuose skanumynuose pagrindiniai blogiečiai yra rafinuotas cukrus ir balti kvietiniai miltai. Tai produktai neduodantys jokios vertės organizmui, išskyrus greitai įsisavinamą energiją. O ji tai pat nėra naudinga stengiantis virsti gazele.

Būtent todėl tiek gyvenime, tiek kepiniuose stengiuosi privengti blogiečių. Juos bandau pakeisti produktais, kurie, nors ir kaloringi, yra naudingi organizmui. Cukrų keičiu medumi, o baltus miltus viso grūdo miltais. Šie produktai kiek keičia kepinių skonį, tačiau ne į blogą pusę. Medus duoda saldų vasaros aromatą, rupūs miltai suteikia kitokią tekstūrą. Tai nėra blogai, tiesiog kitaip.

Tai va. O šiandien sekmadienis. Sekmadieniais saldžiašikniai žmonės mėgsta tingius desertus. Tiesą pasakius, tokie žmonės desertus mėgsta kasdien, bet sekmadieniais labiau galima. Taigi kepiau bananų duoną. Ji man yra vienas tobuliausių išradimų. Bananų kvapas… Bananai tinka visur. Šįkart nedėjau šokolado, nedėjau ir cinamono. Pabandžiau su vanile. Tačiau jei norite ypač saldaus deserto čia visada tiks smulkiai kapotas juodas šokoladas.

190 g. viso grūdo kvietinių miltų

1/4 šaukštelio kepimo miltelių

3/4 šaukštelio sodos

Žiupsnis druskos

3 gerai prinokę bananai

90 g. graikiško jogurto „Aistė“

15 g. aliejaus (šaukštas į tešlą, šaukštelis skardai patepti)

Šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

2 kiaušiniai

90 g. medaus

Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių. Sumaišiau miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje sutryniau bananus, supyliau jogurtą, skystą medų, šaukštą aliejaus, vanilinį cukrų, įmušiau kiaušinius. Viską gerai išmaišiau. Gautą masę sumaišiau su miltų mišiniu. Viską supyliau į aliejumi pateptą skardą ir įkišau į orkaitę. Kepė apie 40 minučių.

bananu1

Kepinys žavus tuo, kad paruošimas trunka tik 10 minučių. Kvapas fantastiškas. Kalorijos ne kosminės. Dalinuosi lentele (neįtraukta tik soda). Nesakykite, 1500-1600 kcal yra visai neblogas rezultatas pyragui 🙂

bananu duona

Do Your Work!

6 mintys apie “Valgau, ką noriu ir lieknėju. Bananų duona be blogiečių

  1. Kaitintas medus pasidaro nuodingas. Aš sumalu datuliu. vietoj kvietinių miltų pasidarau žalių grikiu miltų, kurie taip pat atstoja kiausinius, vietoj aliejaus obuolių tyrės

    Patinka

    • Medaus stengiuosi neperkaitinti, tik vos pašildau, kad būtų papraščiau įmaišyti:) o kiti Jūsų pasirinkimai įdomūs ir nebandyti. Galbūt kada teks išbandyti:)

      Patinka

  2. Gerai, dabar prašau, man, naujokei, paaiškinti. Ar WordPress’as nesiteikia niekaip pranešti apie naujus įrašus sekamuose bloguose? Nes aš ramiai sau sėdžiu savaitę, o netyčia užsukus randu po 3 naujus postus :/ Ir dar, BukTurbo (nežinau, kaip kitaip kreiptis), gal galima tau kažkaip privačiai parašyti, nes norėčiau kai ko paklaust?
    P.S. Labiau į temą – bandžiau keliskart kepti bananų duoną su kokosų miltais, bet klaikiai daug vargo, nes jie labai sugeria drėgmę, tada reikia belekiek kiaušinių, o rezultatas man vis tiek sprangus. Tačiau pastebėjau, kad tą mėnesį, kai beveik nevalgiau nieko iš kviečių ir bulvių, svoris krito, o pilvas traukėsi.

    Patinka

    • Labas 🙂 Nežinau ir aš kaip su tuo sekimu yra, vienų sekamų blog’ų pranešimus gaunu, kitų ne. Tad mistika, kužkur, matyt, yra slapti nustatymai 🙂 Man visada galima parašyti Facebook žinute į Būk Turbo psl 🙂

      Nesu bandžiusi kokosų miltų…Įtraukti į bandymų sąrašą, bet neišbandau. Mano nusiteikimas, kad nei miltai, nei bulvės nepakenks ir pilvas trauksis, jei jų bus nedaug ir balansuotai su sveikesniais produktais.:)

      Patinka

  3. Kaip tobulai atrodo! O ta lentelė man primena mano šių naujų metų resolution, kad reikia biškį susiimti 😀 jaučiu, kad tikrai kepsiu šitą, ačiū už įkvėpimą 🙂

    Patinka

Parašykite komentarą